VVE en peuteropvang

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
VVE is het bewust stimuleren van kinderen in de leeftijd van twee tot en met vier jaar volgens de VVE-methode. In basis is VVE gericht op kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Via speciale programma’s worden deze kinderen ‘bijgeschoold’ om een slechte start op de basisschool te voorkomen.
VVE begint bij de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf en loopt door tot in de eerste groepen van de basisschool.

                        Klik hier voor de Nieuwflits VVE; Ontwikkelingsgericht werken

VVE bij La Luna
Op drie van onze vestigingen werken wij met peuters volgens de VVE-Startblokken* methode:

 Het boek 'Startblokken in de kinderopvang, spel met 0 tot 4 jarigen' is mede tot stand gekomen door praktijkbijdragen vanuit ons kinderdagpaleis.

 

Peuteropvang
Deze vorm van dagopvang is bedoeld voor kinderen vanaf 2,5 jaar met als doel hen alvast te laten kennismaken met andere kinderen, te leren samen spelen, te delen en op hun beurt te wachten. Hierdoor zal de overgang naar de basisschool soepeler verlopen.
Tegelijkertijd waarborgen wij met de peuteropvang een doorgaande lijn in de ontwikkeling van kinderen want dat vinden wij belangrijk bij het opgroeien! Datzelfde geldt voor het aanbieden van uitdagende en grensverleggende activiteiten die op de peuteropvang veel aandacht krijgen.

Op twee van onze vestigingen kunt u gebruik maken van peuteropvang:


Wilt u zich aanmelden voor onze peuteropvang?
Dan kunt u zich direct via het inschrijfformulier op deze site aanmelden. Heeft u verder nog vragen, neem dan contact op met de afdeling Planning & Plaatsing per e-mail via planning@laluna.nl.


 


 Van het Hof

21 maart 2014
Nieuwsbrief La Luna maart 2014
... lees verder

20 februari 2014
NIEUW: peuteropvang en bso in...
Vanaf april 2014 biedt Kinderdagpaleis La Luna aan de Aprilstraat 105 professionele kinderopvang in de vorm van peuteropvang voor 2,5 tot 4 jarigen en voor- en naschoolse opvang voor basisschoolkinderen.... lees verder

Snel naar...

Productaanbod Klik hier
Tarieven en openingstijden Klik hier
Oudermedezeggenschap Klik hier
Wet Kinderopvang Klik hier
Inschrijven Klik hier