Nieuws van het Hof

26 juli 2012

2013 WORDT JAAR VAN HET VOORLEZEN

Iedereen, jong en oud, moet aan het voorlezen volgend jaar. Stichting Lezen, Stichting Lezen & Schrijven, De Nationale Voorleeswedstrijd, De Nationale Voorleesdagen en BoekStart vieren in 2013 allemaal een jubileum en roepen komend jaar daarom uit tot Jaar van het Voorlezen. Dat maakten de organisaties vrijdag bekend.

Ook tieners en volwassenen
Als het aan de organiserende partijen ligt, moet iedereen er in 2013 aan geloven. Niet alleen baby's en kinderen, maar ook tieners en volwassenen moeten zich veel vaker laten voorlezen. Volgens Stichting Lezen is voorlezen niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. 'Het versterkt bijvoorbeeld de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en de schoolprestaties.'

Voorleesworkshop
De jubilerende instellingen organiseren in 2013 door het hele land activiteiten om het voorlezen te promoten. 'Ons doel is om iedereen ervan bewust te maken dat voorlezen leuk en waardevol is, zodat er meer en langer wordt voorgelezen.' Zo lezen bijzondere mensen voor op bijzondere plekken, en kan iedereen bij de bibliotheek terecht voor een voorleesworkshop.
Bron: Kinderopvangtotaal.nl/ANPSnel naar...

Oudermedezeggenschap Klik hier
Wet Kinderopvang Klik hier
Brede School Klik hier
VVE Klik hier
Publicaties Klik hier

Van het Hof